注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

hola,g'day,aloha

 
 
 

日志

 
 

2月童言童语外一侧(2月16)  

2006-02-16 16:48:19|  分类: Myspace |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
      2月初, 妈妈同我讲, 话有日佢哋讲开妹妹呢样嘢, 阿B 忽然间话, "不如劏左妹妹, 炒左佢嚟食ne?!"
妈妈就问佢点炒啊? 佢就话 "加啲盐, 加啲鼓油, 加啲味精咁囖."
 
      今朝, 妈妈同阿B 去银行存钱, 排排下队, 前面有个妹妹望住阿B, 可能阿B 嗰时玩紧车啦, 只衰仔又孤寒, 见人哋望住佢啫, 就闹人哋, 妈妈话, "唔好咁孤寒啦, 大方啲嘛", 点知佢话: "唔好咁大方啦, 孤寒啲嘛"......佢闹人哋个妹妹, 搞到人哋喊, 妈妈就叫佢同人讲 sorry (梳~li), 点知佢又话, "唔讲梳 li, 讲梳头!!"
      你话激唔激死你啊, 连其他排紧队嗰啲人都笑佢喇.......
  评论这张
 
阅读(4)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017