注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

hola,g'day,aloha

 
 
 

日志

 
 

9月9之童言  

2005-09-10 16:20:58|  分类: Myspace |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
    9月9,星期五
    傍晚, 阿b未翻屋企, 妈妈唔得闲, 叫我睇住只仔
 
    由于我一个星期未见阿b, 于是问佢:"揽下我得唔得啊?"
    "唔制."
    "点解啫? 我咁耐先见你一次, 揽下我啦, 唔系我又翻学, 见唔到你喇."
 
    话毕, 该两岁小孩嘣嘣声行埋嚟,好肉紧地揽住我
    我大悦, 正当我讲完"乖~"之后, 该细路立即松开, 口中问道:"有冇香口胶啊?"
 
    我大悟, 并不是因为我有口气, 而遭此问话, 而系该细路揽我系有企图! 就系要食香口胶!
   
 
    晚上, 我同妈妈讲起, 妈妈话, 某日, 与阿b去岛内价, 阿b系门口一直与一只高过佢嘅, , 倾计
    妈妈一直催佢走, 佢就望住只鹅, 同我妈妈讲Bye bye
    我阿妈冇佢咁好气, 于是就哩埋
    阿b后来唔见我阿妈, 就两头拎,偏偏唔向后望(我阿妈系佢后面跟住佢)
    佢一直大咦:"娴妈妈!"
    后来佢行到去一间凉茶铺门口, 大叫:"畀杯凉茶我饮啊!"
    我阿妈立即浦头, 免得该细路又再放肆
    2岁人仔, 原来系咁样
  评论这张
 
阅读(26)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017