注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

hola,g'day,aloha

 
 
 

日志

 
 

阿Ъ童趣童言集  

2005-08-27 18:47:10|  分类: Myspace |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

      今日开始将一D好笑嘅嘢放上space,目的系想留住回忆~第日睇翻,都会觉得怀念!而且全部都系发生系我身边嘅真实个案!!!

      就从8月26日开始:

 

      闻说2岁小孩阿Ъ十分喜爱汽车,可以讲话到达了一个疯狂嘅地步. 只要见到街上电视、报纸、书籍、衣服等会出现汽车或类似汽车模样的物品时,口中就不禁会大嗌:“买左呢部车车ne” ......对于2岁嘅细路嚟讲, 根本唔知道, 买嘢,除左唔系话要就要之外, 仲要钱. 平时当佢话要买车时, 都会被问到,"你有冇钱啊?"

      答曰:"有!"

      再问道:"你有几钱啊?"

      答:"3钱"并作出攞钱出嚟嘅手势.

      8月26号,即琴日下午,该细路正在厅中玩耍, 忽见电视播出某人民公仆出殡嘅画面(持续时间为几秒), 该细路即以快过9秒9嘅速度指向电视上的车------灵车(俗称"黑箱车"), 口中叫道:"买呢部车ne!"

      ..................

  评论这张
 
阅读(14)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017